Trouwen in Belgie I Moulin de Lembrée

In april 2020 kreeg ik een aanvraag voor een bruiloft in Belgische Ardennen in september dat jaar en ik dacht gelijk: IK WIL DIT ZO GRAAG! En het bleek ook nog eens op een locatie te zijn die heel hoog op mijn lijstje stond, namelijk Moulin de Lembrée. Helaas kwam toen Corona en werd de bruiloft meerdere keren verplaatst. Uiteindelijk werd 24 september 2022 de datum, hoewel ze in 2021 officieel zijn getrouwd, maar dit weekend werd het uitgebreid gevierd.

Met een kleine groep vrienden en familie begon hun bruiloftsweekend op de vrijdag. Alvast alles klaarmaken, samen eten, borrelen en vooral heel laat maken. Ikzelf ben met mijn ouders in de camper naar een camping 10 minuten verderop gereisd, zodat ik op zaterdag niet nog 3 uur lang in de auto moest zitten. Toen ik om 11 uur op de locatie aankwam was alles nog lekker rustig. Bruid Jessica liep lekker in haar badjas rond en bruidegom Luuk was nog hardlopen met wat vrienden. Ze wilden ook echt een bruiloft op hun manier, niet een echte planning, maar gewoon rustig opstarten en we zien wel hoe laat we klaar zijn.

Jessica trok zich terug en ging in de haar en make-up, Luuk daarentegen ging samen met de rest van de groep de ceremoniesetting opstellen. Eigenlijk wilden ze dit doen in het gras achter het huis, maar vanwege het weer is er gekozen om dit toch onder de tent te doen. Uiteindelijk werd er omgekleed, druppelden de daggasten binnen en rond 3 uur begon de ceremonie. Dit werd gedaan door haar vader, wat een mooie en emotionele ceremonie opleverde, prachtig! Hierna was het lekker borrelen en werden er hapjes rondgebracht. Het bruidspaar wilde niet te lang uittrekken voor de fotoshoot, dus na wat foto’s te hebben gemaakt gingen we weer lekker terug en werd het nog een fantastische avond.

De weekendgasten verbleven in het huis, een paar sliepen in tenten erachter en anderen op campings in de buurt. Hoe tof om de liefde op deze prachtige plek te vieren. Willen jullie ook trouwen in de Belgische Ardennen, zoek dan niet verder naar een fotograaf, want die heb je bij deze al gevonden 😉

Menu